Friday 23 December 2011

Αν είσαι ελεύθερος το Σάββατο...

Αχχχ θέλω να το αφιερώσω σε κάποιον τούτο το τραγουδάκι! 
It's so not me!

Γενικά νιώθω πολλή αισιοδοξία μέσα μου  :)

Καλές Γιορτές σε όλους, η Ρόσα είναι με άδεια μέχρι νεοτέρας...


Friday 16 December 2011

Let's Swing It!

Θέλω κάτι να πω αλλά εν ξέρω τι εν τούτο! 'Eβαλα λίο Vin Doux Σαμιώτικο τζαι πίννω για έμπνευση.


Μπαααα....άστο καλύτερα! Δεν το 'χω σήμερα...


Να μην τα πολυλογώ...
Σήμερα θα πιω στην υγειά των μανάδων που κάμνουν όμορφους γιους, ψηλούς (Δίμετρους), μελαχρινούς , που ξέρουν να μιλούν τζαι εν έχουν περίεργες φωνές τζαι τέλος αλλά κυρίως εν το παίζουν έξυπνοι γιατί εν έχουν αυτήν την ανάγκη στο κάτω κάτω.


Εψές επίσης είχαμε πάει να ακούσουμε ένα swing συγκρότημα! Είπαν το τζαι τούτο που οι παραπάνω ξέρουμε το που το "The Mask"! Άρεσε μου πολλά!


Enjoy!

Tuesday 13 December 2011

Παραλήρημα #5 - Άχρηστα νιάτα

Έχω δύο ιστοριούλλες για εσάς σήμερα:


Σήμερα πρωί, καθώς έφευκα που τον κτηνίατρο που είχα μια δουλειά σε μια περιοχή της Θεσσαλονικής που εν εχω ιδέα πού, είναι τι, έρκετε μια γιαγιά τζαι ρωτά με, πολλά καλοσυνάτα:


Γ(γιαγιά)- Κοπέλλα μου να σε ρωτήσω κάτι;
Ρ(Ρόσα)- Ρωτήστε με!
Γ- Μήπως ξέρεις που είναι το "αφροδίσιο";
Ρ- Ε...όχι συγγνώμη δεν είμαι απο αυτή τη γειτονια!
Γ- Αχχχ άχρηστο παιδί!!!! Θα ρωτήσω αυτή την κυρία ( πάει τζαι ρωτά την κυρία)


Είπε με άχρηστη ασπούμε!!! ήθελα να την πατσαρκάσω αλλά ούλλη της η φάτσα ήταν γεμάτη με κρεατοελιές(σοβαρά ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ τζαι η μια πάνω στην άλλη) τεράστιες!!Τζαι επίσης για να ήθελε να πάει στο "αφροδισίων" λογικά κάτι θα είσhε έννεν;;;


Η άλλη η ιστορία η εχτεσινή, επεριλάμβανε κάτι που είναι πλέον συνηθισμένο και αναμενόμενο: Ετσακώνουνταν οι γέροι μεταξύ τους!
Υπήρχαν φυσικά τα 2 στρατόπεδα:
Ο γέρος ο μίζερος ο οποίος εφώναζε ότι τα νιάτα πλέον εν αδιάφοροι τζαι δεν σηκώνουντε στο λεωφορείο να κάτσει ο γηραιότερος, ότι βάζουν τα ακουστικά και βλέπουν έξω τον καιρό και δεν τους νοιάζει τι γίνεται γύρω τους, κοιτάζουν μόνο τον εαυτό τους- TRUE, αλλά εννεν ούλλοι έτσι!
Τζαι το δεύτερο στρατόπεδο ήταν μια γιαγιά με πολλά γλυκιά φωνούλα η οποία υπερασπιζόταν τα νιάτα αναφέροντας ότι τα νιάτα σήμερα δουλεύουν και είναι πιο κουρασμένα από εμάς και εμείς(οι γέροι) τι κάνουμε όλη μέρα καθόμαστε και εσύ τώρα γέρο για καφέ θα πάς, τα παιδιά σήμερα έχουν να πάν στα μαθήματά τους και το βράδυ να βγούν να δουλέψουν και εμείς τους φέραμε σ'αυτή τη θέση που είναι σήμερα με την οικονομία κλπ κλπ κλπ. -TRUE, αλλά πάλε, έννεν ούλλοι έτσι.
Έκαμε μου εντύπωση ότι πολλοί εσυμφωνούσαν με την γιαγιούλα. 


Εγώ πάντως πάντα σηκώνουμαι άμα έσhει γέρους όρθιους. Ο γέρος είσhε τζαι τζίνος τα δίκια του γιατί πολλά συχνά βλέπω ανθρώπους νέους που εν σηκώνουνται να κάτσει ένας ηλικιωμένος ή μια μάμμα με το μωρό της που έννεν σωστό γιατί για τους παραπάνω εν ταλαιπωρία το λεωφορείο ειδικά αμα εν σώννεις. Απλά μερικοί εν μπορούν να μπουν στη θέση του άλλου τζαι να κατανοήσουν ότι όλοι γερνούμε τζαι ότι μια μέρα όλοι για να περπατήσουμε 10 μέτρα εννα θέλουμε τζαι ένα λεπτό.


Τελικά όμως τα νιάτα, την σήμερον ημέρα, είναι άχρηστα;

Tuesday 6 December 2011

Η σούππα του φτωχού


Καιρός για σούπα!!!
Η επόμενη που θα κάμω θα είναι γιουβαρλάκια, που τις αγαπημένες μου. 
Έμεινε μου τζαι λίη κολοκύθα τζαι θα επιχειρήσω να κάμω κολοκοτές!


Η σούππα του φτωχού  (Για 3-4 μερίδες)
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • 1-2 κρεμμύδια ξερά 
  • Ένα μπρόκολο
  • 150γρ. κολοκύθα πορτοκαλιά (ή καρότα, απλά για να γλυκάνει)
  • 2 κουταλάκια αλεύρι
  • Ζωμό κότας (ή λαχανικών)
  • 1/2 ποτήρι γάλα (εγώ έβαλα 1,5%, μπορείτε να βάλετε είτε cream cheese, είτε γιαούρτι, είτε fresh cream, ιτς απ ττου γιου)
  • Ο,τι μπαχαρικά θέλετε, εγώ έβαλα λίο curry paste τζαi chili flakes τζαι βεβαίως-βεβαίως φρεσκοτριμμένο πιπέρι 
Σε μεσαίας ένταση φωτιά, σωτάρουμε το κρεμμύδι, μέχρι να γίνει διάφανο. Μετά προσθέτουμε το μπρόκολο τζαι την κολοκύθα τα οποία επλύναμε τζαι εκόψαμε . Συνεχίζουμε με το αλεύρι στο τηγάνι, ώσπου να αλλάξει χρώμα, να ξανθίνει. Μετά βάλλουμε το ζωμό λαχανικών (περίπου 1-1,5) λίτρα τζαι ανεβάζουμε την ένταση της φωτιάς. Όταν μαλακώσει το μπρόκολο, προσθέτουμε το γάλα. 


Κατεβάζουμε που την φωτιά τζαι με το immersion blender μας κάμνουμε τα ένα ομοιογενές μίγμα. Εδώ δοκιμάζεις τζαι παίζεις με τα μπαχαρικά σου αναλόγως γεύσης. 
Πάντως εσήκωννε το γιαούρτι για να γίνει λίο ξινό!



Μιαμ-μιαμ πλούσια σε αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες!! Ότι πρέπει για αποτοξίνωση :)


***Τα δικαιώματα του ονόματος της σούππας ανήκουν στην Moonlight:)