Saturday 3 September 2011

ΧαΛαράαααα.........

Όπως εκαταλάβετε είμαι φοιτήτρια στην Θεσσαλονίκη. Τζαι μπορεί να εν όμορφη τζαι yada yada yada, αλλά εννεν πάντα ωραία δαπάνω. Πολλές φορές εμετάνιωσα που αποφάσισα να έρτω δαμέ να σπουδάσω αντί να μείνω Κύπρο. Στο πρώτο έτος επήρα τα ούλλα χαλαρά. Στο τέλος, εδυσκολεύτηκα παραπάνω να προσαρμοστώ στα μαθήματα παρά στο να ζω μόνη μου. Δόξα σοι ο Θεός τζαι να μαϊρέφκω ήξερα, τζαι να πλινίσκω να σιδερώνω κλπ. Η μοναξιά εν κάτι που εν με πειράζει τζαι απολαμβάνω το πολλά Αναζητώ τις στιγμές που θα μείνω μόνη μου, Στο πανεπιστήμιο εν μου ήρταν τζαι ούλλα τόσο ρόδινα. Εδυσκολεύτηκα. Τζαι ακόμα δυσκολεύκουμε μερικές φορές. Χρωστώ μαθήματα τζαι που τον Οκτώβρη θα είμαι και επισήμως "επί πτυχίω".


Τωρά τα μαθήματα. Εν μερικά μαθήματα που άλλα παρακολουθείς ούλλον τον εξάμηνο τζαι άλλα γράφει μέσα στο "προτεινόμενο σύγγραμα". Συνήθως τζίνο εννεν τζαι τόσο χρήσιμο τζαι αν θκιαβάσεις μόνο που το βιβλίο (που μπορεί να εν ο ίδιος ο διδάσκων σου που το έγραψε) θα κοπείς.
Φέτος πάλε ένας καθηγητής εν μας έκαμνε μάθημα γιατί ο τομέας μου ήταν τέσσερα (ολοκληρα) άτομα τζαι δεν εκαταδέχετουν να μας κάμει ακόμα τζαι μετά που παρακάλια. Η άλλη η καθηγήτρια που δίδασκε την άλλη μισήν ύλη έκαμε μας τζαι εβοήθησε μας τζαι πολλά στις εξετάσεις,έβαλε καλά θέματα. Θενκς κυρία Σ. !!!


Αλλά έννεν ούλλοι σαν την κυρία Σ. Μια φορά αθυμούμε, ήμουν δεύτερο έτος τζαι επία να αφίκω κάτι εργασίες σε έναν καθηγητή τζαι δεν ήταν μέσα so άφηκα τες πάνω στο τραπέζι που ήταν έξω που το γραφείο του, που ίσhεν τζιάλλες τζιαμέ. Επεριμενα να φκει βαθμός, τίποτε. Περνά ο Ιούνιος, τελειώνουν οι εξετάσεις, τίποτε ακόμα. Ρε παω Κύπρο, οι βαθμοί δεν εμπαίναν στο googleDocs στο όνομα μου. Λαλώ ok όταν παω πίσω θα παω να τον έβρω να μάθω τι έγινε. Παω βρίσκω τον... Να μεν τα πολυλογώ, είπε μου ότι εγώ εφταια που εχαθήκαν οι εργασίες μου γιατί τζίνος αποκλείετε να τις έχασε. Μετά που τρία χρόνια ακόμα ακούω ιστορίες ότι ο συγκεκριμένος έσhει όνομα στο χάσιμο εργασιών. Τζαι ας έφτεα εγώ που δεν τες έπιασα, δεν μου είπεν έναν καλόν λόο τζίνην την ημέρα τζαι ήταν πολλά σνομπ (έκαμε μου τζαι φέτος μάθημα...Εν το ύφος του έτσι... Νομίζει πράματα το τζιλίντριν.) Εφουτούνιασε μα πάρα πολλά. Να σημειωθεί ότι οι εργασίες του, ήταν 2 που μια σειρά 9 εργαστηριακών ασκήσεων οι οποίες εργασίες ήθελες τζαι μια βδομάδα να τις κάμεις τζαι εθέλαν τες στο σhέρι για να μεν υπάρχουν αντιγραφές. Επίσης οι υπόλοιπες 7 εργ. ασκήσεις που τις εκάμναν άλλοι καθηγητές τζαι ούτε τζίνες επαραδοθήκαν στο χέρι, επιστραφήκαν πίσω σε εμένα.


Εν τω μεταξύ να χάνουνται μαθήματα λόγω:

  1. Αργιών. Να αναφέρω ότι μανιχά τον Οκτώβρην γιορτάζει ο πολιούχος της πόλης, ο Αγ. Δημήτριος στις 26. 27 εν η μαθητική παρέλαση οπότε δεν γίνουντε μαθήματα τζαι 28 του Οκτ. εν η γνωστή επέτειος τζαι στρατιωτική παρέλαση. Είναι αυτονόητο για τους καθηγητές ότι τζίνη η εβδομάδα χάνεται. Μαλιστα πέρσι επίαμε για μάθημα τζαι η καθηγήτρια έθκιωξε μας, λαλεί μας εν αργία φύετε. 
  2. Πορειών. Κάθε τρεις τζαι λίο για κάτι θα παραπονιούνται δαμέσα. Πόσες φορές ακυρώθηκε μάθημα "για να αφήκουν τους φοιτητές να συμμετέχουν στην πορεία" η οποία συνήθως διοργανώνεται από το ΠΑΜΕ που εν του ΚΚΕ κάτι έτσι δεν είμαι τζαι σίγουρη. Επίσης μέσα σε τούτα λοαρκάζεται τζαι η επέτειος της 17 Νοέμβρη, τζαι η 1η του Μάη τζαι πολλές άλλες ημερομηνίες. Πορείες κάμνουν ΤΖΑΙ οι αναρχικοί τζαι οι Παοκτζήδες όταν τους απειλούν ότι θα τους ρίξουν κατηγορία λόγω χρεών. Τον προηγούμενο Μαϊο (νομίζω), οι οπαδοί του Ηρακλή εκάμναν την Θεσσαλονίκη λίμπα που τους είπαν θα τους υποβιβάσουν or  something. Κάθε νύχτα!
  3. Απεργιών. Πόσες φορές εχάλασε το πρόγραμμα μου λόγω απεργιών των λεωφορείων, των τραπεζών κλπ κλπ. Συνήθως άμα έσhει απεργία θα έσhει τζαι πορεία. Οπότε δεν κυκλοφορείς στο κέντρο με τίποτε- άρα δεν παεις πανεπιστήμιο τζαι ακυρώνετε το μάθημα.
  4. Μπάτσοι που σκοτώνουν καταλάθος κόσμο τζαι γίνεται το έλα να δεις...
  5. Καταλήψεων. Άνευ λόγου και αιτίας.
Τωρά η εξεταστική του Σεπτέμβρη θα εξεκινούσε την 1η του μήνα. Οι καθηγητές δεν εθέλαν να κάμουν απεργία λόγω του καινούργιου νόμου (τζαι να χάσουν λεφτα) τζαι εκανονίστηκε: "Η Σύγκλητος καλεί τις Σχολές και τα Τμήματα να διευκολύνουν την άμεση διεξαγωγή συνελεύσεων προκειμένου να ενημερωθούν τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας για τις καταλυτικές αλλαγές» και μετά τα ομόφωνα αιτήματα των Συλλόγων των Φοιτητών της Σχολής μας για αναβολή των εξετάσεων [...]  ,θα πρέπει να διευκολύνουμε τους φοιτητές μας να πραγματοποιήσουν Γεν. Συνελεύσεις την η και 2 α Σεπτεμβρίου (Πέμπτη και Παρασκευή) σε συντονισμό όλως των τμημάτων." 
ΠΟΤΕ ΚΥΡΙΟΙ εθέλετε να διευκολύνετε τις συνελευσεις των φοιτητών... ;;;;;; Τωρά σας έπιασεν η έννοια.... Τέλοσπαντων...
Οι συνελέυσεις εγίναν. Η Π.Α.Σ.Π. η οποία είναι η παράταξη του ΠΑΣΟΚ τζαι πάει ΚΑΤΑ της κυβέρνησης, κατεβάζοντας πλαίσια για καταλήψεις τζαι δεν καταλάβω τι θέλουν να πετύχουν με τούτο πραγματικά.Καταδικάζουν τον  νόμο που επέρασε το ίδιο τους το κόμμα!  Όποιος ξέρει ας μου πει τζαι εμένα. 

Με τζίνα τζαι με τούτα έφτασα να χάνω το μάθημα που θα έδινα την πρώτη του μήνα τζαι την 5η του μήνα, λόγω κατάληψης μέχρι τις 7 όπου θα ξαναγίνει συνέλευση. Απ΄ ότι ακούμε όλες οι παρατάξεις θα κατεβάσουν κατάληψη τζαι άν πάει αλλο μια φτομάδαν πολύ φοβάμαι ότι η ζημιά θα είναι μεγάλη τζαι ανεπανόρθωτη, εννοώντας ότι δεν θα μπορούν να αναπληρωθούν οι ημερομηνίες που εχαθήκαν...

Αδικάτε με αν έσhει που το δεύτερο έτος που λαλώ ότι εν αντέχω τούτην την κατάσταση; 
Ευτυχώς που δεν είμαι μόνιμη κάτοικος Ελλάδος. 
Εν είμαι περήφανη για τζίνα που εκάμαν στο παρελθόν οι προγόνοι τους γιατί απλά ζω την κατάντια τους κάθε μέρα...




...To be continued με ιστορίες καθημερινής ελληνικής παράνοιας.


4 comments:

  1. Τζαι εγώ έτσι ελάλουν. Εν καλά τζιαμέ.

    ReplyDelete
  2. Θαυμάζω σας που αντέχετε με έτσι σύστημα...Υπομονή Ροσα μου να πιάσεις το πτυχίο....Ατε, γιατί θέλουμεν φοιτητές διδακτορικου στο εργαστήριο.... :)

    (Μπάι δε γουέι τα HPLC μας ακόμα εν δουλευκουν....ο τεχνικός εσήκωσε τα χέρια ψηλά όπως τον Χατζιγιάννη)

    ReplyDelete
  3. Πρας νομίζω άππωσε σε η αδερφή μου....

    Εύρο θέλεις να αλλάξουμε θέσεις;

    ReplyDelete
  4. Eν μπορώ να σου κάμω έτσι κακό....!

    ReplyDelete