Saturday 19 November 2011

Κυριακή στο Χωριό

Αχ να εν καλά τούτος ο άνθρωπος που κάμνει upload το δελτίο του Σάκη που το χάννω κάθε μέρα! Βλέπω το πάντα λίην ώρα πρίν τζοιμηθώ γιατί όπως είπαμε έχω την ανάγκη να ξέρω την μετεοπορεία για τουλάχιστον τις επόμενες 2 μέρες. That is not the point αυτού του πόστ όμως αν και είναι η αρχή του συνειρμού.





Εθυμήθηκα που ήμουν μιτσιά, επαρακαλούσα τον παπά μου να με πάρει μαζί του στο κυνήγι. Το κυνήγι ήταν πάντα σαν οικογενειακή υπόθεση, ήταν ο παπάς μου με τους ξαδέρφους του, τον αδερφό του, τα ανήψια του, τον παπά του τζαι εννοείται τον σκύλο του (ήταν τζαι ο σκυλάκος μας κυνηγός). 


Τελοσπάντων ποττέ εν με εξυπνούσε την Κυριακή το πρωί. Είσhε φορές που τον άκουα η ώρα 4 που ήταν στην κουζίνα, εσηκώννουμουν τζαι πάλε ελάλε μου να πάω να ππέσω, ενώ το Σάββατο τη νύχτα που εκαθάριζε το όπλο του, ελαλούσα του ξανά τζαι ξανά, "παπάκι μου να με πάρεις τζαι εμένα αύριο οκ ;"


Μια φορά, αποφάσισε  ο παπάς μου να πάει που το Σάββατο να μείνει στο χωριό για να ξεκινήσουν που τζιαμέ για το κυνήγι την επομένη, με τον μακαρίτη τον παππούλη τζαι τον αδερφό του. Τούτο εγίνετουν συχνά εν ήταν κάτι καινούργιο. Αλλά τούτη τη φορά, επήρε με τζαι εμένα μαζί του, να περάσω το Σαββατοκύριακο μου, με την προϋπόθεση ότι θα έπερνα μαζί μου τζαι το homework (βεβαίως βεβαίως) . Έτσι τζαι έγινε. Ετοιμαστήκαμεν τζαι εξεκινήσαμε για το χωριό να πάμε να έβρουμεν τον παππού.


Φτάνουμε στο χωριό τζαι είσhε ψόφο! Αθυμούμαι επίαμε  στο σπίτι τζίνου που έσhει το κέντρο του χωρκού τζαι εκάμαν μας τσάι τζαι ήπιαμε. Ελαλούσαν ότι ήταν να σhιονίσει (ανέφερα πόσο πολλά αγαπώ το σhιόνι;). Με το που το άκουσα, εκοίταζα συνέχεια έξω που το παράθυρο να δω αν εξεκίνησε...  Ώσπου να έρτει η ώρα να φύουμε να πάμε στο σπίτι για ύπνο, εσhιόνιζε. Ανυπομονούσα να ξυπνήσω τόσο πολλά που δεν εμπορούσα να τζοιμηθώ!


Τελικά , ήταν όντως πανέμορφα την επόμενη μέρα το πρωί. Ήταν ούλλα ολόασπρα τζαι το αυτοκίνητο μας σκεπασμένο με σhιόνι! Εκάμαμε τζαι πρόγευμα όλοι μαζί τζαι ανάψαμε τζαι το τζάκι.  Τζαι ήταν μια πολλά όμορφη Κυριακή παρόλο που για ακόμα μια φορά δεν επήα κυνήγι. Σήμερα,  όμως, ξέρω ότι ήταν για το καλό μου. Κάπου θα υπάρχει ένα βίντεο με τούτο το πρωινό....χμμμμ.....

2 comments:

  1. μάναμου στερημένε μου κηνυγέ...
    κόρη είσαι πολλά μαζόχα τελικά α! χιόνι, ξύπνημα που το χάραμα για το κηνύγι, κλπ κλπ κλπ! Παναγιά μου δλδ!!!!

    ReplyDelete
  2. Δεν είμαι μαζόχα!! Απλά μάλλον είμαι πολλά family oriented!

    ReplyDelete